4 Eylül 2012 Salı

0
Standart Oyuncunun Size ve Serverinize Güvenmesi İçin Neler Yapılmalı? Detaylı Anlatım.

Serverinizi açtınız ama user gelmiyor, edit item, v.b satışlar yapamıyor musunuz. Konuyu iyi okuyun. Serverinizin tutması için 1-2 püf noktayı metin2servereeditle.blogspot.com sizler için elleriyle yazıyor.



Bir serverin tutulması için o serverin kaliteli olması lazım. Bu iş, server aldığınız bilişimin size verdiği subdomain, panel v.s ile olacak iş değil. User istiyorsanız elinizi taşın altına koyacaksınız. Güzel bir .com domain & güzel bir panel & Paint ile yapılmış basit edit item resimleri değil de mesela online market scripti (ep sistemi) her zaman serverinizin popülaritesini arttırır.

Serverinizin sistematik bir şekilde işlemesi de son derece önemli hususlardan biridir. Örnek olarak haftanın belirli günleri bakım saati olarak seçin ve serveri o gün o saatlerde bakıma alın. "/n Arkadaşlar çok lag var sw ye reboot atak 2 dk xD" gibi bir yol izlerseniz userin %25 - %30 luk bir kısmını daha kaybedersiniz.


Sizin görüşünüzü bilemem ama bence en çok dikkat edilmesi gerekilen husus.

Dilimizi güzel kullanmak hepimizin görevi. Siz Türkçe'yi iyi kullanıcaksınız ki karşınızdaki kişi sizin kararlılığınızı, ciddiyetinizi anlayacak. Size karşı olan kuşkuları, endişeleri ortadan kalkacak. Örneğin oyuna girince..
"/n waY npIyonUz lA ***mt2 oYuncLaRı xDxDxD"
yazmak yerine
"/n Tüm **mt2 Oyuncularına İyi Günler Dilerim [TL]***"
yazabilirsiniz. Bu sizin ciddiyetinizi bütün userlere gösterir.



Son olarak dikkat etmeniz gereken 2-3 ufak şey kaldı.

Davranış * : Davranışınıza dikkat edin, userle WS atmayın, onunla özel sohbetlerde bulunmayın. Yani onunla bir arkadaş gibi olmayın, belirli bir sınırdan sonra Edit, GM lik v.b şeyler isterler, yahut GM nin arkadaşıyım diye söyler, userler edit almaya v.b şeylere pek sıcak bakmaz, yani güvenleri azalır.

Seçeceğiniz GM ler
* : Seçeceğiniz GM ler; serveri bir vücud olarak düşünün.. GM ler bu vücudun ayaklarıdırlar. Onlar temeldirler. GM konusunu alt başlıklar altında toplayacağım.

* Arkadaşı GM yapma.
Sakın ola ki arkadaşınızı GM yapmayın, sizden yüz bulur userlere ters davranır, sizin isteğiniz dışı event yapar, ya da küfür bile edebilir (Deneyimlerime dayanarak söylüyorum)

* GM lerle samimi olma
Birnevi üstteki madde gibi, arkadaşınız olmayan fakat sizinle samimi olmaya çalışan GM ye"Bu arkadaşlık değil iş" düşüncenizi yansıtın. Kırıcı olmamaya çalışın.

0 yorum: